sobota 21. ledna 2017

Vzhůru do hor (Eliška)

Další kolečko po partnerských školách nás čekalo v krásném prostředí čajových plantáží a v doprovodu našich dvou černých bratrů – Chrise a Davida. To, že jsou černí, jim velmi závidíme, protože jim nehrozí spálení kůže tak jako nám. My s Míšou se stále více barvou přibližujeme rajčatům nebo prasátkům….představte si, co chceteJ.
ZŠ Ilenge – partnerská škola ZŠ Dobratice a letos také ZŠ Havířov. Stejně jako každý rok nám tady v Ilenge rodiče dětí a představitelé obce nanosili hromadu ovoce – ananas, avokádo, banány i kukuřici.  Protože tato škola velmi dobře spolupracuje, tak jsme jí přidali peníze od soukromého dárce. Za tento dar si škola nakoupí z velké části materiál na zastřešení nově postavené budovy školy. Po velké akci – společné focení s celou školou, jsme odměnili vždy 3 nejlepší žáky z každé třídy. Po výborné snídani a převzetí darovaného ovoce, nás varovali, abychom příště přijeli autem, neb nás čekají další dary a dokonce překvapení J.
ZŠ Majombo – Nadace Penta. Nová škola, která se už delší dobu uchází o zařazení do našeho projektu. Bohužel se nám zatím nepodařilo pro ni sehnat partnerskou školu. Proto jsme byli velmi rádi, že jim díky nadaci Penta můžeme v tomto roce poskytnout finance na pořízení lavic pro 30 žáků. Pokud při další kontrolní návštěvě nezjistíme žádné problémy, dostanou finance na lavice pro dalších 30 žáků či-li celkem 60.
 ZŠ Kisa – partnerská škola Ratíškovice. Školu v Kise jsme zastihli v plném nasazení. Od církve získali darem tank na vodu a starosta vesnice právě dohlížel na stavbu podstavce. Škola v Kise postupně pokračuje s dostavbou budov. Nyní využívají 6 tříd. Domluvili jsme se na výrobě chybějících oken a dveří. V této škole jsme dostali výborný oběd. Pan ředitel měl na sobě košili s nápisem KFC, ale oběd byl rozhodně lepší než v podniku, který ředitel nevědomky propagoval. Dostali jsme smažené brambory (v celku), libové hovězí maso a rajčatový salát se zázvorem.
Takto krásně se podařily úpravy v Kise loni. Letošní spolupráce nasvědčuje tomu, že kvalitní věci se budou dít i letos.

Zde přijdou nová okna a dveře.

Žádné komentáře:

Okomentovat